Home > Laatste nieuws >

Niels van Splunter Open Nederlands Kampioen Superschaak 2007

Zie fotopagina 1 en fotopagina 2 voor de bijbehorende foto's. Zie de ranking voor de uitslagen.

Niels van Splunter van de SV Leiderdorp heeft de titel Open Kampioen Superschaak veroverd met 6 uit 7. Hartelijk gefeliciteerd Niels!

Titelhouder en ratingfavoriet Jop Delemarre eindigde, eveneens met 6 punten, op een gedeelde eerste plaats, waarbij het onderling resultaat besliste. Luuk en Giel van Rijn van de SV Leiderdorp legden beslag op de derde en vierde plaats met 5,5 en 5 punten. In een spannende strijd werd favoriet Delemarre verslagen evenals medekanshebber Giel van Rijn, zodat Van Splunter in de zevende en laatste ronde voldoende had aan een snelle remise om de titel veilig te stellen.

Naast geldprijzen van in totaal ruim 500 euro (1e prijs 200 euro) voor de eerste acht plaatsen waren er prijzen in natura voor de twee hoogst geëindigde jeugdspelers. Friso van Bokhorst (4 punten) en Martijn Otten (3,5 punt) ontvingen een luxe uitgevoerd schaak- plus backgammonspel. Heleen Otten kreeg de prijs voor "beste dame".

Wedstrijdleider Jan Krabbenbos zorgde voor een uitstekend verloop van het toernooi.

Na drie achtereenvolgende jaren in Wijk aan Zee werd het 4e Open NK Superschaak dit jaar gehouden in "De Drietand" in Amersfoort, de thuisbasis van SG Amersfoort. Deze speelzaal bleek sfeervol en uitstekend geschikt voor dit superschaakevenement.

Met 29 deelnemers, na 37 inschrijvingen, is het vierde Open NK Superschaak een succes geworden. Er werd nog gehoopt dat het aantal van vorig jaar in Wijk aan Zee, 33 deelnemers, overtroffen zou worden, maar helaas, er waren iets te veel afzeggingen. Niettemin kan de organiserende vereniging SG Amersfoort tevreden zijn met het resultaat.

Voor veel deelnemers, in het bijzonder jeugdspelers, is de locatie c.q. reisafstand belangrijk. Amersfoort ligt mooi centraal in het land, zodat nu - naast regionale schakers - ook enkele schakers uit het oosten van het land van de gelegenheid gebruik maakten om eens kennis te maken met het fenomeen Superschaak.

Laten we hopen dat Amersfoort - naast Leiderdorp - zich zal ontwikkelen tot een tweede "superschaak-kern" van waaruit een groter deel van het land bereikt kan worden.
Het succesvol verlopen 4e Open NK Superschaak in Amersfoort betekent een mooie stap in de opmars van Superschaak in Nederland!

Terug naar boven

Superschaak, creatief schaak zonder openingstheorie
Copyright © 1999-2007 Henk van Haeringen
Website www.superschaak.nl