Aankondiging Rotterdams Denksportfestival met twee simultaans Superschaak

Zaterdag 3 september 2005 wordt het Rotterdams Denksportfestival gehouden in de bibliotheken van de Gemeente Rotterdam. De hoofdactiviteiten vinden plaats in de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam. Deze staat dichtbij station Blaak en is gemakkelijk herkenbaar aan de gele buizen. In de hal van de Centrale Bibliotheek kan men schaken met grote stukken (foto). Eveneens dichtbij station Blaak staan de bekende kubuswoningen en het schitterende standbeeld van de heer Olivier B. (Berendinus) Bommel, Tom Poes en andere bekende stripfiguren van Marten Toonder. Zie bijgaande foto's. De figuren- en taalschepper Marten Toonder overleed onlangs, 27 juli, op 93-jarige leeftijd.

Van 10:30 uur tot 16:00 uur zijn er diverse activiteiten gepland op de verschillende verdiepingen van de Centrale Bibliotheek. Vertegenwoordigd zijn schaken, dammen, bridge en diverse andere denksporten waaronder ook Superschaak.

Niet minder dan twee schaakmeesters staan klaar om u partij te geven in een SIMULTAAN SUPERSCHAAK:

Verder staat op het programma:

Deze simultaans vinden plaats van 14:00 tot 16:00 uur in de hal op de begane grond. Bij de twee simultaans Superschaak wordt gespeeld volgens dezelfde regels als bij het NK Superschaak, dus met de Amazone, Keizerin, Prinses en Veteraan. Zie reglement NK Superschaak.

Er zijn diverse andere activiteiten gepland op de verschillende verdiepingen van de Centrale Bibliotheek, waaronder:

Om 16:00 uur wordt een speciaal ontworpen, groot "Rotterdams" schaakspel onthuld.

De toegang is gratis, iedereen is hartelijk welkom.

Vanaf 11 juli tot ca. 5 september 2005 is er in de Centrale Bibliotheek een doorlopende tentoonstelling van diverse denksporten, waaronder:

De organisatie is in handen van Marjoleine Molenaar, Unit Ontwikkeling & Advies, Team Belevenisbibliotheek, e-mail: m.molenaar@bibliotheek.rotterdam.nl. Meer informatie en een vollediger programma komt binnenkort op www.bibliotheek.rotterdam.nl .

Terug naar boven