Home > Laatste nieuws >

Superschaaktoernooi 9-6-2011 bij "De Vrijpionnen" in Voorhout

Zie fotopagina 1 (jeugdtoernooi).
Zie fotopagina 2 (het algemene toernooi).

Het jeugdsuperschaaktoernooi (18:45 - 20:00 uur) telde 6 deelnemers. Die vonden het spelen met superschaakstukken heel leuk maar ook supermoeilijk.
Gespeeld werd met de vier NK-stukken: Amazone, Keizerin, Prinses en Veteraan. Bob Zwetsloot won in de laatste ronde van zijn rivaal Joris Buursema. Freek Henneken van stap 1 werd verrassend derde.

Eindstand:

1. Bob Zwetsloot            3
2. Joris Buursema            2
3. Freek Henneken            1,5
4. Anouk Schouten, Quinta Sistermans  1
6. Emiel Paardekoper          0,5

Het volwassenentoernooi (20:15 - 22:30 uur) telde 10 spelers, waaronder uit Eindhoven, Beverwijk en Den Haag. Er werden drie ronden gespeeld met 20 minuten p.p.p.p. Er was een keuze uit maar liefst 9 verschillende superschaakstukken: de vier bekende NK-stukken en verder de Hertogin, Raadgever, Magiër, Joker en Draak. Elke speler kon hieruit zijn favoriete twee stukken kiezen.
Met name de Magiër en de Joker waren populair, maar velen hadden moeite met de loop van de stukken, hetgeen tot veel discussie en vooral veel hilariteit leidde. Frans Luijben bedacht een nieuw schaakstuk: de Magnetron. Dit stuk ontdooit stukken die door de vijandelijke Magiër zijn bevroren … .

Hier speelden ook de jeugdtalenten Joris Buursema en Bob Zwetsloot mee. Zij maakten het de volwassenen heel moeilijk. Bob haalde zelfs 2 uit 3! De favorieten Fred Kok en Coen Leentvaar speelden de laatste ronde tegen elkaar. Coen kan heel goed met de Magiër omgaan. De Magiër bevroor de verdediging van Fred en mat was niet te verhinderen.

Eindstand:

 1. Coen Leentvaar                          3
 2. Fred Kok, Wim Haasnoot, Frans Luijben, Bob Zwetsloot       2 
 6. Bram Langeveld, Rob Stolzenbach, Peter Blommers, Jeroen van Eyk  1
10. Joris Buursema                          0

Het was een vrolijke en geslaagde avond waarop organisator Fred Kok met tevredenheid kan terugzien.

[Verslag van Fred Kok en Henk van Haeringen]

Terug naar boven

Superschaak, creatief schaak zonder openingstheorie
Copyright © 1999-2011 Henk van Haeringen
Website www.superschaak.nl