Het Superschaaktoernooi bij het ROC Nova College Toernooi, Haarlem, 8 juli 2006

Schaakclub Het Witte Paard Haarlem (zie www.hwphaarlem.nl) organiseerde voor de vijfde maal het ROC Nova College Schaaktoernooi in Haarlem, 7-9 juli 2006. Hierbij werd ook een toernooi Superschaak gehouden, op zaterdag 8 juli, met dank aan toernooidirecteur Frits Welling en Gerard Brookhuis, lid van het organisatiecomité.

Om een even aantal deelnemers te krijgen, speelde - bij wijze van uitzondering - superschaakcoördinator Henk van Haeringen zelf ook mee. Er werd een gesloten toernooi gespeeld van zeven ronden met 20 min. p.p.p.p. volgens het NK-reglement met de bekende vier NK-stukken Amazone, Keizerin, Prinses en Veteraan.

Ook regerend Nederlands kampioen Superschaak IM Jop Delemarre was van de partij. Delemarre kreeg het niet in elke ronde even gemakkelijk, maar uiteindelijk hoefde de kampioen zelfs geen halfje af te staan. Evenals bij vorige superschaaktoernooien wist Peter Blommers, bekend als de promotor van Shogi (Japans schaak) in Nederland, de nul vast te houden, hetgeen op grond van zijn schaakervaring geen verwondering wekt; gelukkig heeft Peter daar geen enkele moeite mee. Zo blijkt maar weer dat de schaakrating een goede indicatie geeft van het eindresultaat bij Superschaak. Dat is precies wat je zou verwachten omdat Superschaak maar weinig verschilt van gewoon schaak.

De uitslag:

            punten
1. Jop Delemarre     7
2. Gaston Merkx     5.5
3. Henk van Haeringen  5
4. Mats van Lit     4.5
5. Evert Jan Karman   3
6. Gerard Brookhuis   2
7. Frank van Kreveld   1
8. Peter Blommers    0

Prijswinnaars waren de nummers 1, 2, 4 en 5.

Mats van Lit, de enige jeugdspeler, scoorde uitstekend met 4.5 punten.

HA44.jpg HA45.jpg HA46.jpg
HA47.jpg HA48.jpg HA49.jpg
HA50.jpg HA51.jpg
HA52.jpg HA55.jpg
HA56.jpg HA57.jpg HA58.jpg HA60.jpg

De groepsfoto toont alle spelers met uitzondering van Frank van Kreveld die eerder was vertrokken.