Aankondiging Superschaaktoernooi in Bathmen

De s.v. "Het Witte Paard" organiseert op zaterdag 4 maart 2006 in Bathmen het 24e Jan Leijenaar Schaaktoernooi. Dit jeugdtoernooi (tot 20 jaar) maakt deel uit van het Grand-Prix circuit van de S.B.O. en de IJSCO van de OSBO.

Voor het eerst wordt hierbij een SUPERSCHAAK toernooi gespeeld in één groep (8 - 20 jaar). Dit toernooi wordt net zo gespeeld als het zojuist gespeelde 3e open NK Superschaak bij het Corus toernooi (zie het verslag), alleen het speeltempo is hoger.

In dit superschaaktoernooi worden, in combinatie met gewone schaakstukken, vier nieuwe stukken gebruikt. Die gaan net zo als gewone schaakstukken, maar ze bieden meer mogelijkheden. Foto's en loop van deze vier nieuwe stukken staan op de NK flyer, de precieze regels staan in het reglement.

Wie kan schaken kan ook superschaken. Een voordeel is dat Superschaak geen openingstheorie kent. Enige oefening van tevoren is aan te bevelen, maar is niet strikt noodzakelijk. Deelnemers kunnen vanaf circa 11:30 uur oefenen met de superschaakstukken.

Er zijn hoofdprijzen en een troostprijs voor elke deelnemer!

Het superschaaktoernooi wordt tegelijk met het schaaktoernooi gespeeld, in een aparte groep.

Aanmelding graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 maart, en bij voorkeur schriftelijk, met opgave van:

bij:

Jan de Jong, toernooivoorzitter
Apenhuizerweg 6
7437 SB  Bathmen
Tel.: 0570 - 541071 of 543991
E-mail: info@dejongconsultancy.nl

Opgaven per e-mail zullen worden bevestigd.

Tot ziens op het toernooi!