Aankondiging Toernooi Superschaak in Bathmen op 3 maart 2007

De s.v. "Het Witte Paard" organiseert op zaterdag 3 maart 2007 in Bathmen het 25e Jan Leijenaar Schaaktoernooi. Dit jeugdtoernooi (tot 20 jaar) maakt deel uit van het Grand-Prix circuit van de S.B.O. en de IJSCO van de OSBO.

Evenals vorig jaar wordt hierbij een toernooi SUPERSCHAAK gehouden, in één groep (8 - 20 jaar). Dit toernooi wordt net zo gespeeld als het open NK Superschaak, dat al drie keer is gehouden bij het Corustoernooi, alleen het speeltempo is anders. Zie Superschaak in Bathmen bij het Jan Leijenaar schaaktoernooi en het NK voor de verslagen en veel foto's van het toernooi van 4 maart 2006 in Bathmen en de drie open Nederlandse Kampioenschappen bij het Corustoernooi.

In dit superschaaktoernooi worden, in combinatie met gewone schaakstukken, vier nieuwe stukken gebruikt: de Amazone, de Keizerin, de Prinses en de Veteraan. Die gaan net zo als gewone schaakstukken, maar ze bieden meer mogelijkheden. Foto's en loop van deze vier nieuwe stukken staan op deze site. In het NK-reglement staan de precieze spelregels. U kunt deze stukken bestellen via dit bestelformulier. De NK-set van de 4 witte + 4 zwarte superschaakstukken in een plastic doos kost slechts 24,95 euro. Deze en andere superschaakstukken zijn ook in de speelzaal te verkrijgen op 3 maart, vanaf circa 11:30 uur.

Wie kan schaken kan ook superschaken. Een groot voordeel is dat Superschaak geen openingstheorie kent omdat er (te) veel verschillende beginstellingen zijn. Enig oefenen van tevoren is aan te bevelen, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Deelnemers kunnen vanaf circa 11:30 uur in de speelzaal oefenen met de superschaakstukken.

Er zijn hoofdprijzen en voor elke deelnemer is er een troostprijs!

Het superschaaktoernooi wordt tegelijk met het schaaktoernooi gespeeld, in een aparte groep.

Aanmelding graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 1 maart, en bij voorkeur schriftelijk, met opgave van:

bij:

Jan de Jong, toernooivoorzitter
Apenhuizerweg 6
7437 SB  Bathmen
Tel.: 0570-541 071 of 543 991
E-mail: info@dejongconsultancy.nl

Opgaven per e-mail zullen worden bevestigd.

Graag tot ziens op het toernooi !

Superschaak, schaak zonder openingstheorie
Copyright © 1999-2007 Henk van Haeringen
Website www.superschaak.nl