Toernooi Superschaak Jeugd "Promotie Zoetermeer"

De jeugd van "Promotie Zoetermeer" was uitgenodigd voor een avondje Superschaak op vrijdag 25 maart 2005. Niet minder dan 40 enthousiaste en nieuwsgierige kinderen waren gekomen om kennis te maken met de vier superschaakstukken die ook op het 1e en 2e Open NK Superschaak zijn gebruikt.

Onder leiding van de jeugdtrainers Mildo van Staden en Pauline van Nies werd een toernooitje van drie ronden gespeeld. In de eerste ronde werden de Amazone en de Keizerin ingezet, in de tweede ronde de Prinses en de Veteraan, en in de derde ronde al deze vier stukken. Er werd met veel geestdrift gespeeld, in tien groepen van vier. Na afloop kon elke groepswinnaar een prijs in ontvangst nemen.

Iedereen, inclusief de jeugdtrainers, vond het een bijzonder leuke en verrassende ervaring. Uw verslaggever kon vele enthousiaste reacties noteren ("gaaf", "vet cool", "hartstikke leuk spel"). Ook de belangstelling voor de vele andere superschaakstukken (Draak, Magiër, ...) was groot. Weer een evenement om te herhalen!