Sponsor

Cursus Superschaak
een nieuwe uitdaging

RD-010-uitsnede-150.jpg
IM Jop Delemarre

 

 

IM Jop Delemarre geeft een trainingscursus Superschaak

De bekende schaaktrainer en Internationaal schaakmeester IM Jop Delemarre, tevens Nederlands Kampioen Superschaak 2005, geeft een trainingscursus Superschaak.

De trainer

IM Jop Delemarre (KNSB-trainer C, traint onder anderen spelers en speelsters van Jong Oranje) is een bekende en ervaren schaaktrainer die al vele schakers naar hoge(re) schaakniveaus heeft gebracht. Delemarre maakt bij zijn trainingen gebruik van – onder meer – de didactische methoden en principes die zo succesvol zijn gebleken in de bekende stappenmethode van Cor van Wijgerden en Rob Brunia. Voor meer informatie zie www.schaaktrainer.nl .

De cursus

In deze cursus worden de volgende vier superschaakstukken behandeld:

Dit zijn de stukken die worden gebruikt bij het 3e Open NK Superschaak dat wordt gehouden op zaterdag 28 januari 2006 in Wijk aan Zee als onderdeel van het wereldberoemde Corus Chess Tournament. Deze cursus is dus een uitstekende voorbereiding op het Nederlands kampioenschap Superschaak.

De bovenvermelde vier superschaakstukken bewegen net zo als gewone schaakstukken. Het verschil met gewoon schaak is daarom maar klein en de stap van schaak naar Superschaak is dan ook heel gemakkelijk te maken. Iedereen die (redelijk) kan schaken is welkom.

De cursus Superschaak geeft meer inzicht in algemene schaakprincipes, zodat ook het niveau van het gewone schaken verbetert. Deze cursus kan dan ook elke schaker worden aanbevolen.

Gegevens van de cursus Superschaak

Datum:

Vrijdag 9 december 2005

Tijd:

19:00 - 21:00 uur

Plaats:

LCPL, Rooseveltstraat 4C, 2321 BM Leiden

Donkerrood gebouw, ingang vooraan links, op nummer 4

Cursusgeld:

Gratis

Inschrijving:

Via email of
bij de initiator en coördinator Superschaak, Henk van Haeringen, tel./fax: 015 369 6579

Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

De sponsor LCPL

Het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door de pathologe mevrouw dr. Mathilde E. Boon. Zij was en is de directeur en eigenaresse van dit bedrijf. Het is zeer verheugend dat dr. Boon bereid is gevonden deze cursus Superschaak te sponsoren.

Het LCPL is gespecialiseerd in - onder meer - het onderzoeken van cervixuitstrijkjes die door huisartsen (ca. 1000) vanuit geheel Nederland worden ingestuurd. Dit onderzoek wordt verricht met ondersteuning van digitale beeldverwerking en met toepassing van neurale-netwerktechnieken. Op dit gebied is het LCPL de marktleider in Nederland. Voor meer informatie zie www.lcpl.nl .

Tenslotte, waarom deze sponsor? Het verbindende motto is: "Logisch denken helpt, ook in de gezondheidszorg".