Home > Laatste nieuws >

Een nieuwe kampioen Superschaak bij het 13e Open NK 2016

Zie de fotopagina. (Foto's Henk van Haeringen)

Het NK Superschaak 2016, op zaterdag 14 mei 2016, kende veel pech. De te huren locatie leek beschikbaar, maar geen beheerder. Twee alternatieven werden gewikt en te licht bevonden. Dus werd het de schuilkerk op het Papenpad in Zaandam. Veelvoudig kampioen Schaakmeester Jop Delemarre werd in het veld van zes deelnemers geacht de hoofdprijs in ontvangst te nemen.

Het liep echter anders. Al in ronde 1 werd hij verslagen door Harm Geert Muller die een Superschaak programma had gemaakt. En hij liet ook een pittig niveau zien. Eigenlijk was het toernooi na deze mokerslag al bekeken. De rest van de concurrentie had het al helemaal te zwaar. Jop speelde verder een degelijk toernooi maar Harm Geert maakte geen fouten en won de titel.

1. Harm Geert Muller  5.0
2. Jop Delemarre      4.0
3. Evert Jan Karman   3.0
4/6. Rob Stolzenbach, Peter Blommers en Jeroen van Eijk  1.0

Op dit 13e NK waren vijf superschaakstukken beschikbaar: Keizerin, Prinses, Veteraan, Raadgever en Femme Fatale. In elke partij werden hieruit vier stukken gekozen om de plaats van gewone schaakstukken in te nemen.