Home > Laatste nieuws >

Het "Gekke Pionnen" Toernooi in Voorhout, 5 juli 2012

Fred Kok had traditiegetrouw een superschaaktoernooi georganiseerd bij "De Vrijpionnen" in "De Spelewey", Breughelhof 8, 2215 AB Voorhout. Deze keer, op donderdagavond 5 juli 2012, werden van de gewone schaakstukken alleen drie pionnen (drie witte en drie zwarte) vervangen door pion-achtige superschaakstukken, en daarmee werd het een "Gekke Pionnen" Toernooi.

Zie de fotopagina [foto's Henk van Haeringen]

[Verslag Fred Kok, zie ook www.vrijpionnen.nl: Het moet niet gekker worden onder nieuws van toernooien]

Traditioneel wordt er een superschaaktoernooi gehouden bij "De Vrijpionnen" in Voorhout. Met het "Gekke Pionnen" Toernooi van 5 juli 2012 werd een nieuwe weg ingeslagen. De pionnen speelden een hoofdrol. We speelden met twee t-pionnen en een renpion (en in een enkel geval een mobilisatiepion).

Er waren twee toernooien. Het eerste toernooi was in de vooravond zodat jeugdspelers konden meedoen. Coen Leentvaar en Robin Wooter wonnen groep 1 maar dat ging niet eenvoudig. Justin Vonk won groep 2 en won onder andere van de ervaren Peter Blommers.

Het tweede toernooi kende enkele uitvallers wegens ziekte en het halen van de trein. Desondanks werd er fel gevochten. In de laatste ronde moest Fred Kok winnen tegen de verrassende Harry Sistermans en dat lukte. Fred had desondanks veel moeite met de gekke pionnen. Zeker de Ren Pion die lijkt op een loper, maar het niet is. Na afloop werden de Ren pionnen niet voor niets in het doosje voor gewone stukken opgeborgen. Zodat er een paar zoek raakten!

Er waren prijsjes voor de winnaars en dat was bijna iedereen. Ook werd in de pauze Quinta Sistermans gehuldigd wegens het behalen van haar stap 4 diploma en had Joris zelf gebakken koekjes. Het was een gezellig en spannend toernooi. Volgend jaar weer een superschaaktoernooi!